Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

Пріоритетне завдання для Мінагрополітики - вирішення проблеми з експортом агропродукції

07 Квітня 2022 13:04

Пріоритетне завдання для Мінагрополітики - вирішення проблеми з експортом агропродукції

В умовах заблокованих портів Міністерство аграрної політики та продовольства України намагається наростити експорт агропродукції до 1,5 млн тонн у місяць.

Про це в ефірі всеукраїнського марафону UAразом розповів перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький.

«Україна стабільно була в топ-5 експортерів за останні роки. 90 % експорту відбувалося через порти Одеси і Миколаєва. Фактично вже понад місяць ці порти закриті. Залізничними шляхами експортували в лютому 150 тис. тонн сільськогосподарської продукції, в березні – 300 тис. тонн. У потенціалі можна досягнути 1,5 млн тонн. Є аналіз всіх пунктів, працюємо, щоб використати всі можливості», – підкреслив перший заступник міністра.

Тож наразі основне завдання для Мінагрополітики, як пояснив він, переорієнтувати логістичні шляхи експорту. Крім того, Тарас Висоцький повідомив, що ворогом знищено шість зерносховищ.

«Із точки зору всього обʼєму споживання є втрати, але не критично. У нас більш ніж достатньо продовольства на стоках всередині країни – це більше, ніж ми потребуємо для річного споживання. Разом з тим аграріям потрібен виторг для того, щоб продовжити посівну, потрібно реалізовувати продукт, щоб годувати тварин і підтримувати сектор», – пояснив Тарас Висоцький.

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності