Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

Відбулося офіційне засідання Комітету з питань доступу до ринків СОТ

01 Квітня 2022 11:58

Відбулося офіційне засідання Комітету з питань доступу до ринків СОТ

30 - 31 березня 2022 року у Світовій організації торгівлі відбулося офіційне засідання Комітету з питань доступу до ринків. Про це повідомляє Ukraine WTO dream team.

У рамках обговорення пункту 4 порядку денного представник України поінформував про нотифікацію України G/MA/QR/N/UKR/5/Add.2 від 25.03.2022 та зазначив, що через військове вторгнення Росії до України КМУ був змушений запровадити заходи обмеження експорту та неавтоматичне ліцензування експорту певної сільськогосподарської продукції для забезпечення національної продовольчої безпеки України у ці важкі та жахливі для українського народу та його життя часи.

Також він наголосив, що активні військові дії вже призупинили торгівлю, знищили багато посівних площ і господарств, підкреслив, що однією з цілей російської армії є українська сільськогосподарська техніка, продовольчі та особливо нафтобази.

Разом з тим, навіть за таких обставин аграрії, ризикуючи життям через мінування полів, під обстрілами, уже почали посівний сезон у деяких регіонах України.

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності