Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

ЕКА звернулось до ОEСР, Бернського Союзу та експортно-кредитних агентств інших країн

09 Березня 2022 15:01

ЕКА звернулось до ОEСР, Бернського Союзу та експортно-кредитних агентств інших країн

Експортно-кредитне агентство України звернулося до керівництва Організації економічного співробітництва та розвитку (OEСР), Бернського Союзу та усіх експортно-кредитних агентств інших держав – з вимогою у продовження пакету економічних санкцій визнати Російську Федерацію та Білорусь державами найвищої категорії кредитної ризикованості за рейтингом OECD та виключити російське експортно-кредитне агентство – Ексар – та білоруське – Ексімгарант – з членів Бернського Союзу.

Відповідні листи за підписом в.о. голови правління ЕКА Руслана Гашева було розіслано 2 березня 2022 року.

«По всій території України відбуваються військові дії, під загрозою суверенітет та територіальна цілісність України. Увесь світ вже став свідком бомбових та ракетних обстрілів мирних громадян України. Агресія Російської Федерації руйнує соціальну, медичну, транспортну та іншу важливу інфраструктуру країни. Російська армія вбиває мирних громадян, у тому числі дітей. Територія Білорусі використовується Російською Федерацією для відряджання на територію України російських танків, літаків і ракет. Вищезазначене свідчить про те, що Білорусь є співучасником Російської Федерації у цій війні», – йдеться у зверненні українського ЕКА.

Включення РФ та Білорусі до груп найвищого кредитного ризику – сьомої групи – означатиме збільшення вартості страхування, зростання ставки за кредитами, зменшення строків і лімітів кредитних ліній для усіх без винятку російських та білоруських експортерів.

Своєю чергою виключення експортно-кредитних агентств із переліку членів Бернського Союзу збільшить ізоляцію цих країн на міжнародному фінансовому ринку.

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності