Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

Делегації України та США обговорили питання економічної та інвестиційної співпраці

16 Грудня 2021 17:03

Делегації України та США обговорили питання економічної та інвестиційної співпраці

10 грудня Перша віцепрем'єр-міністр України-міністр економіки України Юлія Свириденко зустрілася з Тимчасово повіреною у справах США в Україні Крістіною Квін для обговорення ключових питань економічної співпраці. Участь у заході взяли заступник міністра економіки України - Торговий представник України Тарас Качка, представники Посольства США в Україні, директор Місії USAID Джим Хоуп.

Сторони обговорили питання створення сприятливого бізнес-клімату для торговельного партнерства між українськими та американськими підприємствами з метою значного збільшення їхньої участі в економіках обох країн, насамперед, у сферах енергетики, сільського господарства, інфраструктурної розбудови тощо.

Українська сторона підкреслила, що Уряд України продовжуватиме політику реформ, спрямовану на відновлення економічного зростання, досягнення Цілей сталого розвитку та наближення країни до європейського та євроатлантичного майбутнього.

Поряд із цифровізацією, запуском великої приватизації та прийняттям закону про державну підтримку проектів зі значними інвестиціями Україна зробила низку важливих кроків для залучення іноземних інвестицій. Зокрема, в економіку України станом на 30.06.2021 залучено $860,8 млн інвестицій з США, що становить 2% від загального обсягу інвестицій в Україну.

Також сторони обговорили кроки, які робить Україна для забезпечення захисту прав інтелектуальної власності.

Довідково. Двостороння торгівля товарами та послугами між Україною та США за 9 місяців 2021 року становить $5413,5 млн, що на 23,8% більше порівняно з аналогічним періодом минулого року. Експорт з України склав $2482,7 млн (+ 46%).

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності