Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

Оприлюднено наказ Мінфіну щодо вимог до характеристик пломб спеціального типу для застосування підприємствами, які мають авторизацію АЕО та які здійснюють операції спільного транзиту

23 Листопада 2021 17:08

Оприлюднено наказ Мінфіну щодо вимог до характеристик пломб спеціального типу для застосування підприємствами, які мають авторизацію АЕО та які здійснюють операції спільного транзиту

12 листопада 2021 року оприлюднено наказ Міністерства фінансів України № 568 від 29.10.2021 «Про затвердження Вимог до характеристик пломб спеціального типу, ведення їх обліку та зберігання». Наказ набирає чинності через 30 днів після його публікації.

Можливість самостійного накладення пломб спеціального типу є одним із видів спеціальних спрощень за Програмою авторизованого економічного оператора (АЕО) та у режимі спільного транзиту (NCTS).

Такі спрощення передбачають, що підприємства можуть самостійно накладати пломби спеціального типу без пред’явлення товарів митним органам. Це дозволить зменшити часові та фінансові витрати на виконання митних формальностей.

Окрім того, наявність у підприємства дозволу на застосування спрощення щодо самостійного накладення пломб спеціального типу є обов’язковою умовою для отримання інших видів спеціальних спрощень – «випуск за місцезнаходженням» (для підприємств з авторизацією АЕО) та/або спеціального транзитного спрощення «уповноважений вантажовідправник» (для режиму спільного транзиту (NCTS).

Зазначеним наказом Мінфіну затверджено типи пломб спеціального типу, вимоги до їх характеристик та технічних специфікацій, обліку із застосуванням відповідного реєстру і зберігання.

Згідно з наказом Мінфіну, пломби спеціального типу можуть застосовуватися:

  • підприємством, яке отримало авторизацію АЕО та має дозвіл на застосування спеціального спрощення «самостійне накладення пломб спеціального типу» згідно з Митним кодексом України;
  • підприємством, якому надано дозвіл на застосування спеціального транзитного спрощення «самостійне накладання пломб спеціального типу» згідно із Законом України «Про режим спільного транзиту та запровадження національної електронної транзитної системи».

Підприємству, що отримало статус АЕО не потрібно додатково підтверджувати ті ж критерії для отримання транзитних спрощень NCTS.

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності