Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

Шосте засідання Кластера 1 Підкомітету з питань економіки та іншого галузевого співробітництва Комітету асоціації між Україною та ЄС

27 Жовтня 2021 18:09

Шосте засідання Кластера 1 Підкомітету з питань економіки та іншого галузевого співробітництва Комітету асоціації між Україною та ЄС

26 жовтня 2021 року відбулось шосте засідання Кластера 1 (макроекономічне співробітництво, управління державними фінансами: бюджетна політика, внутрішній контроль та зовнішній аудит, статистика, облік і аудит, боротьба із шахрайством) Підкомітету з питань економіки та іншого галузевого співробітництва Комітету асоціації між Україною та ЄС. Про це повідомило Міністерство фінансів України.

У промові заступник міністра фінансів України з питань європейської інтеграції Юрій Драганчук, який очолив українську делегацію, підкреслив сталість реформаторських кроків Кабінету Міністрів України та налаштованість на подальше здійснення системних реформ, а також висловив подяку стороні ЄС за політичну підтримку курсу реформ в Україні.

«Одним із пріоритетів команди Уряду України залишається європейська та євроатлантична інтеграція, а також продовження економічного, технічного, зовнішньоторговельного та фінансового співробітництва з ЄС. Ми вдячні Європейському Союзу за постійну підтримку реформ нашої країни. Окремо хочу подякувати за надання другого траншу макрофінансової допомоги ЄС, який Україна отримала вчора. Це є черговим свідченням високого рівня партнерства між Україною та ЄС», – наголосив голова української делегації Юрій Драганчук.

У ході зустрічі учасники обговорили низку питань, зокрема макроекономічну ситуацію в Україні та ЄС та перспективи розвитку, заходи економічної політики, співробітництво у фінансовому секторі, сфері управління державними фінансами тощо. Також під час засідання були зафіксовані вже досягнуті результати у виконанні домовленостей.

Сторони відзначили значний прогрес України у багатьох напрямах реформування, а також підкреслили важливість підтримки України з боку ЄС у реалізації пріоритетних реформ.

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності