Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

Цифровізація державних послуг та перехід до paperless-економіки

28 Вересня 2021 11:06

Цифровізація державних послуг та перехід до paperless-економіки

Україна ставить собі за мету цифровізацію всіх державних послуг та перехід у paperless-економіку. Це найбільш вдалий шлях подолання бюрократії, побутової корупції та зловживань.

Про це зазначив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання Кабінету Міністрів 22 вересня.

Так, КМУ затвердив 4 законопроекти про електронну ідентифікацію та електронні довірчі послуги, мета яких, зокрема приєднання України до Єдиного цифрового ринку Євросоюзу.

«На практиці — це відсутність бар'єрів для електронної торгівлі між Україною та ЄС або можливість використовувати електронний цифровий підпис у зовнішньоекономічній діяльності. Все це дозволить прискорити розвиток та використання технологій CardID, BankID, MobileID. Електронні підписи, електронні печатки стануть абсолютною буденністю для бізнесу, завдяки якісному провадженню цих законів», — зазначив Денис Шмигаль.

Загалом, за словами Прем’єр-міністра, уряд на засіданні схвалив понад 20 євроінтеграційних актів, які наближують Україну до Європейського Союзу та найкращих європейських практик.

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності