Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

Круглий стіл на тему: «Угода про вільну торгівлю між Україною та Ізраїлем: особливості, можливості, погляд бізнесу»

26 Травня 2021 15:12

Круглий стіл на тему: «Угода про вільну торгівлю між Україною та Ізраїлем: особливості, можливості, погляд бізнесу»

Нещодавно відбувся круглий стіл на тему: «Угода про вільну торгівлю між Україною та Ізраїлем: особливості, можливості, погляд бізнесу». У заході взяли участь представники Мінекономіки, Американської торговельної палати в Україні, Ізраїльсько-американської торговельної палати, Торгово-промислової палати Ізраїль-Україна.

Так, заступник Міністра Тарас Качка поінформував присутніх про можливості, які дає Угода про зону вільної торгівлі між Україною і Ізраїлем, яка вступила в дію 1 січня 2021 року, та як використовувати переваги цього документу.

«Укладання цієї Угоди стало своєрідною рекламою для посилення двосторонньої торгівлі та бізнес-зв’язків між Україною і Ізраїлем. У нас є достатньо вагомий експорт аграрної продукції до Ізраїлю, і Угода створює додаткові можливості для розвитку цієї співпраці. Але найважливіший акцент не стільки на збільшення прямої торгівлі, скільки на дедалі більшу виробничу кооперацію і збільшення можливостей торгівлі на інших ринках. Для нас це Угода, яка дозволить більше розвивати високотехнологічну продукцію і продукцію з доданою вартістю, про що мріє і український Уряд і бізнес», - зазначив Тарас Качка.

Він додав, що Угода є досить складним документом. Експортерам, які планують виходити на ізраїльський ринок, необхідно чітко розуміти графік скорочення мит, чинні тарифні квоти і правила походження, а також перевіряти кожен конкретний товар за митною класифікацією. Зокрема, умови Угоди про вільну торгівлю між Україною і Ізраїлем передбачають декілька варіантів лібералізації імпортних мит з боку Ізраїлю на різні категорії товарів українського походження:

  • негайну відміну імпортних мит з дати початку дії Угоди (1 січня 2021 р.);
  • поступове скорочення імпортних мит до 0% протягом наступних 3-5-7 років;
  • встановлення тарифних квот, у рамках яких розмір імпортного мита становить 0%.

Детальніше про вимоги до експорту у рамках Угоди за посиланням на Єдиному експортному веб-порталі: https://bit.ly/3oW6bWN

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності