Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

В Україні побудують прикордонні інспекційні пости для контролю безпечності харчових продуктів

21 Квітня 2021 18:04

В Україні побудують прикордонні інспекційні пости для контролю безпечності харчових продуктів

У рамках проєкту Програми «Прискорення приватних інвестицій у сільське господарство України», що реалізується спільно зі Світовим банком, проводиться підготовча робота щодо будівництва прикордонних інспекційних постів (ПІП). Програмою передбачено будівництво десяти таких постів до кінця 2023 року.

Прикордонні інспекційні пости контролюватимуть безпечність харчових продуктів, основуючись на вимогах та найкращих практиках ЄС, та відслідковуватимуть відповідність продукції санітарним та фітосанітраним заходам. На даний час призначені прикордонні інспекційні пости відсутні на території України, а контроль здійснюється у митницях призначення в середині країни.

У рамках проєкту здійснюється спільна робота з Міністерством розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства, Міністерством фінансів, Державною митною служби та Державною прикордонною службою.

Наразі триває підготовча робота: вирішуються питання передачі у користування Держпродспоживслужби земельних ділянок, на яких будуть розташовані прикордонні інспекційні пости та узгоджуються містобудівні умови. Ці та інші питання були обговорені 20 квітня під час наради з представниками Світового банку.

Довідково. Будівництво прикордонних інспекційних постів відбуватиметься відповідно до Закону України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров'я та благополуччя тварин» № 2042 від 18.05.2017 та Угоди про позику між Україною та Міжнародним банком реконструкції та розвитку від 27.08.2019.

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності