Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

ISO та ASTM відкривають доступ до критично важливих стандартів

30 Березня 2020 14:15

ISO та ASTM відкривають доступ до критично важливих стандартів

Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства відкрило доступ до низки необхідних стандартів якості системи ISO для виробництва ЗІЗ та організації бізнесу під час надзвичайної ситуації.

Перелік стандартів

На офіційному сайті ДП «УкрНДНЦ» є вільний доступ до:

  • ISO 374-5:2016, Protective gloves against dangerous chemicals and micro-organisms – Part 5: Terminology and performance requirements for micro-organisms risks (Рукавички захисні від небезпечних хімічних речовин тамікроорганізмів. Частина 5. Термінологія та вимоги до експлуатаційних характеристик щодо ризиків від мікроорганізмів)
  • ISO 10993-1:2018, Biological evaluation of medical devices – Part 1: Evaluation and testing within a risk management process (Біологічна оцінка медичних виробів – Частина 1: Оцінка та тестування в процесі управління ризиками)
  • ISO 22301:2019, Security and resilience – Business continuity management systems – Requirements (Безпека тастійкість – Системи управління безперервністю бізнесу – Вимоги)
  • ISO 22395:2018, Security and resilience – Community resilience – Guidelines for supporting vulnerable persons in an emergency (Безпека та стійкість (здатність до адаптації) – Стійкість спільноти в боротьбі з негативниминаслідками несприятливих ситуацій – настанови щодо підтримки вразливих осіб у надзвичайних ситуаціях)
  • ISO 22320:2018, Security and resilience – Emergency management – Guidelines for incident management (Безпека та стійкість – Управління надзвичайними ситуаціями – Настанови щодо ліквідації аварій)
  • ISO 22316:2017, Security and resilience – Organizational resilience – Principles and attributes (Безпека тастійкість – Організаційна адаптація – Принципи та ознаки)
  • ISO 31000:2018, Risk management – Guidelines (Менеджмент ризиків. Принципи та настанови)
  • ISO 13688:2013, Protective clothing – General requirements. Цей стандарт, прийнятий в Україні як ДСТУ EN ISO 13688:2016 (Одяг захисний. Загальні вимоги) та перекладений на українську мову, тому ДП “УкрНДНЦ” надає доступ і до цього національного стандарту.

Також, завдяки підписаному меморандуму про співробітництво між Державним підприємством П“УкрНДНЦ” та Американським товариством випробування матеріалів (ASTM International) є можливість надати доступ до їх стандартів всім зацікавленим сторонам в Україні. Отримати його можна на сайті: https://www.astm.org/COVID-19/ після реєстрації в особистому кабінеті та на ресурсі української сторони за посиланням

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності