Українська компанія може експортувати до ЄС м’ясну продукцію, якщо виконано дві умови щодо дозволу на експорт:
Для деяких харчових продуктів країна, яка не є членом ЄС, повинна мати програму контролю за сальмонелою у популяції тварин відповідно до Регламенту № 2160/2003.
Зауважте, що деякі країни ЄС можуть мати додаткові вимоги щодо гарантій відсутності сальмонели, наприклад, Фінляндія та Швеція (Регламент №1688/2005).
Компетентні органи країни, що не є членом ЄС, також повинні повідомити Комісію ЄС, якщо виробник більше не відповідає вимогам Регламенту. Названі органи країни, що не є членом ЄС, повинні подавати запити про внесення змін (доповнень, вилучень, модифікацій) до переліку виробництв, яким дозволено експортувати продукти харчування тваринного походження до ЄС.
Перелік дозволених країн і виробництв - за посиланням.