Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

Схвалені країни та виробництва

Українська компанія може експортувати до ЄС м’ясну продукцію, якщо виконано дві умови щодо дозволу на експорт:

  1. Дозвіл країні експортувати до ЄС конкретний вид м’ясної продукції Країна, яка не є членом ЄС, повинна бути схвалена Комісією ЄС для експорту певної категорії продуктів тваринного походження (м'ясо, риба, молоко, яйця та продукти з них) і внесена до відповідного списку схвалених країн – не членів ЄС щодо конкретної категорія продуктів харчування. До того, як країна буде затверджена і може почати експортувати певну категорію продуктів тваринного походження, Генеральне управління з питань охорони здоров'я та безпеки харчових продуктів Комісії ЄС проводить оцінку країни та її компетентного органу.

Для деяких харчових продуктів країна, яка не є членом ЄС, повинна мати програму контролю за сальмонелою у популяції тварин відповідно до Регламенту № 2160/2003.

Зауважте, що деякі країни ЄС можуть мати додаткові вимоги щодо гарантій відсутності сальмонели, наприклад, Фінляндія та Швеція (Регламент №1688/2005).

  1. Дозвіл виробництву на експорт до ЄС конкретного виду м’ясної продукції Після схвалення країни конкретний виробник м’ясної продукції має бути внесений до списку схвалених для експорту в ЄС.

Компетентні органи країни, що не є членом ЄС, також повинні повідомити Комісію ЄС, якщо виробник більше не відповідає вимогам Регламенту. Названі органи країни, що не є членом ЄС, повинні подавати запити про внесення змін (доповнень, вилучень, модифікацій) до переліку виробництв, яким дозволено експортувати продукти харчування тваринного походження до ЄС.

Перелік дозволених країн і виробництв - за посиланням.

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності