Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

Вимоги до продукції на ринку Індії

Торгівля між Україною і Індією країнами регулюється умовами Угоди про торговельно-економічне співробітництво та правилами СОТ.

1. Тарифи і квоти

Українську продукцію експортують до Індії за умовами режиму найбільшого сприяння (англ. «most favoured nation», скороч. MFN) - стандартного для країн-членів СОТ торговельного режиму, згідно з яким Україна отримує такі ж торговельні можливості (тарифи, квоти, вимоги тощо) при експорті до Індії, що й інші країни з таким статусом.

Слід відзначити, що Індія встановила досить високі імпортні мита для більшості категорій харчової продукції.

Пошук актуальної інформації про рівень імпортного тарифу і наявності квот на продукт – на сайті Market Access Map.

Детальний ґайд щодо користування ресурсом і пошуку інформації про митні тарифи – за посиланням.

Пошуковий інструмент митних кодів УКТЗЕД за обраними товарами – за посиланням.

2. Обмеження на імпорт

Деякі категорії продукції підпадають під дію обмежень на імпорт. Такі обмеження можуть бути трьох типів:

  • Канальні товари (Canalized items) – можуть бути імпортовані тільки через певні канали транспортування або з використанням певних процедур, через спеціалізовані агенції.
  • Обмежені (ліцензовані) товари (Restricted items) – можуть бути імпортовані після отримання відповідної ліцензії.
  • Заборонені товари (Prohibited items).

Перелік обмежень на імпорт за категоріями продукції – за посиланням.

3. Вимоги до нехарчової продукції

Технічні стандарти

Розробкою і впровадженням національних технічних стандартів в Індії (Indian Standard, скороч. IS) займається Bureau of Indian Standards (BIS). У країні також визнаються міжнародні стандарти ISO і IEC.

Перелік технічних стандартів Індії за категоріями товарів – за посиланням.

Сертифікація

В Індії запроваджена спеціальна процедура сертифікації товарів іноземного виробництва - Foreign Manufacturers Certification Scheme (FMCS). Більшість промислової продукції підпадає під вимогу обов’язкової сертифікації, право її проводити має Bureau of Indian Standards та акредитовані ним лабораторії. Після проходження сертифікації товар має бути маркований відповідним знаком:

Детально про процедуру сертифікації FMCS – за посиланням.

Під дію FMCS підпадають більшість категорій промислової продукції, крім електроніки, телекомунікаційного обладнання, офісної техніки (детальний перелік). Щодо такої продукції діє схема обов’язкової реєстрації Compulsory Registration Scheme (CRS). Після проходження реєстрації на товар має бути нанесений відповідний знак:

Детально про процедуру реєстрації CRS – за посиланням.

Пошук інформації про регуляторні вимоги і обмеження до продукту – на сайті Market Access Map.

4. Вимоги до харчової продукції

Регулюванням виробництва та обігу продуктів харчування в Індії, включаючи розробку стандартів, займається Food Safety and Standards Authority of India (FSSAI). Всі імпортери повинні бути зареєстровані та отримувати ліцензію на постачання партій продукції. Номер ліцензії повинен бути нанесений на упаковку продукту за допомогою відповідного знаку:

Перелік регламентів Індії, що встановлюють вимоги до харчової продукції, – за посиланням.

Перелік стандартів до харчової продукції – за посиланням.

Кожне постачання продуктів харчування до Індії має супроводжуватись фітосанітарним або ветеринарним сертифікатом, який видає уповноважений орган України – Держпродспоживслужба.

Вимоги до маркування

Вимоги до маркування продуктів харчування в Індії встановлені відповідним Регламентом від 2011 р. (Food Safety and Standards (Packaging and Labelling) Regulations). Відповідно до його вимог, на всі продукти харчування повинна бути нанесена наступна обов’язкова інформація:

  • Назва продукту
  • Перелік інгредієнтів
  • Харчова декларація
  • Позначення щодо того, чи є продукт вегетаріанським
  • Позначення щодо наявності харчових добавок
  • Назва і адреса виробника
  • Маса нетто
  • Ідентифікація партії постачання
  • Дата виготовлення або пакування
  • Термін придатності
  • Країна походження
  • Інструкція з використання (якщо потрібно)
  • Позначення щодо наявності алергенів

Невегетаріанськими вважають харчові продукти тваринного походження або такі, що містять інгредієнти тваринного походження, за винятком молочних продуктів або інгредієнтів з них. Для позначення вегетаріанських/невегетаріанських продуктів харчування використовують спеціальні позначки:

Маркування має бути нанесене англійською мовою або хінді.

Додаткова інформація про вимоги до харчової продукції – за посиланням.

Матеріал підготовлений за фінансової підтримки Уряду Німеччини через німецьку федеральну компанію Deutsche Gesellschaft für internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності