Продукти харчування повинні містити наступну інформацію на упаковці і в супровідній документації:
- назва продукту;
- список інгредієнтів (разом з алергенами);
- кількість/частку інгредієнтів, де це необхідно;
- вага або об'єм (нетто);
- зазначення дати придатності («best before» або «use by»);
-
умови зберігання;
- ім'я та адреса виробника/бізнес-оператора, відповідального за розміщення продукту на ринку;
- міцність алкоголю на напої, що містять більше 1,2% алкоголю;
-
країна походження;
-
декларація про харчову цінність (вміст білків, жирів, вуглеводів, солі тощо).
Обов’язково має бути зазначена на упаковці наявність у харчовому продуктові наступних речовин:
- підсолоджувачі або цукри;
- аспартам (джерело фенілаланіну) і барвники;
- лакриця (або гліциризинова кислота, її амонійна сіль);
- кофеїн;
- додані поліоли;
- додані рослинні стерини та станоли.
Додаткова зовнішня упаковка партії продукції або упаковка для закладів HoReCa повинна містить такі дані:
- назва продукту;
- зазначення дати придатності («best before» або «use by»);
- умови зберігання;
- ім'я та адреса виробника/бізнес-оператора, відповідального за розміщення продукту на ринку.
Додаткова інформація – за посиланням.