Між Україною і Ізраїлем продовжує діяти Угода про застосування санітарних і фітосанітарних заходів, яку включено до Угоди про вільну торгівлю між країнами.
Вимоги до харчової продукції містяться в профільних законах і стандартах Ізраїлю:
Перелік законів, що встановлюють основні вимоги - за посиланням.
Стандарти розробляють профільні комісії під егідою Інституту стандартизації Ізраїлю (Standards Institution of Israel). Розроблені стандарти є початково добровільними, проте на наступному етапі можуть бути визнані обов’язковим (official standards). Стандарти Ізраїлю позначаються літерами SI. В країні діє близько 150 обов’язкових стандартів щодо сільськогосподарської продукції.
Перелік стандартів щодо продуктів харчування – у ґайді (Додаток 2).
Пошук і купівля стандартів доступні на сайті Інституту стандартизації Ізраїлю за посиланням.
В Ізраїлі діють і визнаються системи менеджменту якості HACCP, FSSC і ISO 22000: Food safety management.